dimarts, 24 de gener del 2012

Autúria 2012, el 7è festival de cançó d'autor de Reus, del 2 al 4 de febrer



Dijous 2 de febrer. PATTY LODEIRO.
El Candil. 23:00 h. Gratuït.

Divendres 3 de febrer. RAFAEL BERRIO / SAMUELE ARBA.
El Racó de la Palma. 22:30 h. 6 euros.

Dissabte 4 de febrer. EL TOUBAB.
El Pallol. 18:00 h. Gratuït.

Dissabte 4 de febrer. MIQUEL GIL / MIQUEL ÀNGEL DE LA ROSA.
El Racó de la Palma. 22:30 h. 6 euros.


Concert benèfic, fora del festival, en benefici de l’Associació d’Equinoteràpia de Catalunya:

Diumenge 5 de febrer. JOAN PAU CUMELLAS & MIQUEL TALAVERA / CLOCKS.
El Racó de la Palma. 5 euros



Dijous 2 de febrer. 23:00 h. Pub El Candil
Patty Lodeiro (BCN)
Entrada gratuïta

“La vida, una etapa terrenal de la nostra existència. Jo la materialitzo en "línia", una línia indecisa que serpenteja al nostre voltant. Per què veiem la vida com una cosa paral·lel a nosaltres? On neix la por a viure? Això és el que em va passar pel cap quan vaig decidir apostar per mi. Vaig decidir que tenia un somni, un missatge, una manera pròpia de veure aquest camí aliè; vaig decidir que era el moment de fer meva la vida que m'havia tocat viure: i vaig renéixer.

Vaig renéixer plena d'alegria, plena d'esperances, plena d'il·lusions i somnis que complir. Vaig renéixer petita com una nena sense voler convertir-me en una altra cosa. Vaig renéixer per tornar a perdre. Vaig renéixer per comprendre que puc. Vaig renéixer i ara ja sé qui sóc”. Patty Lodeiro


Divendres 3 de febrer. 22:30 h. El Racó de La Palma
Rafael Berrio (País Basc)
Samuele Arba (Sardenya)
Entrada: 6€ amb cervesa/refresc inclòs (Socis TR3SC 5€)           

Rafael Berrio viu a la platja de Gros, a Donosti. A vegades fa discs excel·lents de rock o de pop, com si amb prou feines tingués importància. D’altres, arriba encara molt més lluny, concedint obres mestres amb la parsimònia de qui res té a guanyar. Col·leccions de cançons que sovint travessen les flames amb el pas serè però dolorós de tot allò que és cert.

Samuele Arba. La idea d’anomenar l’espectacle “El viatge”, neix escoltant el disc Crêuza de mä (literalment: camí de mar) del cantautor genovès F. De André. En aquell disc, que volia representar la realitat de la Conca del Mediterrani, estava previst que hi haguessin cançons en diverses llengües, pròpies d'un mariner que navegant des de fa molts anys havia aprés al llarg dels seus viatges. Finalment el cantautor va optar per escollir només la llengua genovesa, perquè la considerava forjada per la barreja de paraules derivades de llengües diverses.

Trenta anys després de la publicació d’aquell disc, el cantautor sard Samuele Arba posa nova veu a aquell mariner i ens dóna testimoni del seu propi viatge pel Mediterrani cantant en català i en alguerès, en sard, en genovès, en italià i en castellà, transportant-nos cap a la mar de la cançó.


Dissabte 4 de febrer. 18:00 h. El Pallol
El Toubab (Reus)
Gratuït

El veterà músic Jaume Blanc (Presidents, La voz de los nadie, Te Verde...) estrena el seu projecte més íntim i personal. Ho fa amb unes cançons sota el títol “Sólo por necesidad”. El Toubab, veu i guitarra acústica, Ramón Teixidó (baixista), Pepo Busquets (bateria), Kandi Álvarez (guitarra elèctrica, guitarra acústica, ukelele i veus).







Dissabte 4 de febrer. 22:30 h. El Racó de La Palma
Miquel Gil (Al Tall) (País Valencià)
Miguel Ángel De La Rosa (Cuba)
Entrada: 6€ amb cervesa/refresc inclòs (Socis TR3SC 5€)           

Miquel Gil fa conviure el codi tradicional valencià amb la poesia contemporània, deconstruint i reformulant, “Orgànic” esdevé una fita en el panorama de les músiques d’arrel del mediterrani, una llarga successió d’esdeveniments, reptes i reconeixements mai no aconseguits per cap intèrpret del panorama tradicional; “Katà” i “Eixos” el confirmen com una veu de referència en la world music europea.

Multidisciplinar i polièdric te la virtut de fer conviure el patrimoni i la tradició musical amb qualsevol llenguatge musical actual, més de trenta cinc anys de trajectòria professional en la que ha treballat amb músics d’àmbits molt diversos, des de la música contemporània improvisada fins al rock passant pel flamenc o la música culta àrab.

Miguel Ángel de la Rosa. Les seves cançons es mouen des dels gèneres tradicionals cubans com el son, el bolero, el txa-txa-txa... combinats amb ritmes afrocubans i fins i tot s’apropa al pop, el rock i el reggae contemporani. Té una projecció escènica senzilla, sòbria i d’autèntica complicitat amb el públic.




Concert benèfic, fora del festival, en benefici de l’Associació d’Equinoteràpia de Catalunya:

Diumenge 5 de febrer. 20:00h. El Racó de La Palma
Joan Pau Comellas & Miquel Talavera
Clocks
Donatiu: 5€ amb cervesa/refresc inclòs.




Descarrega't aquí el programa de l'Autúria 2012:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada