dimarts, 13 de setembre del 2011

11è Festival de Músiques d'Arrel d'Arreu del Món ARREUS. Del 15 al 18 de setembre.


Dijous 15 de setembre. 23:00 h. Pub El Càndil. Entrada gratuïta.
TONI EL BLUESMAN (Reus)
Toni és un bluesman alternatiu. Les seves lletres són punyents com estripada és la seva guitarra. Té un bon directe i és l’exponent de l’actual moviment dels indignats a totes les places de les ciutats.

Divendres 16 de setembre. 19:30 h. El Pallol. Entrada gratuïta.
BARCELONA ETHNIC BAND (Catalunya)
Barcelona Ethic Bans és un ensemble de música ètnica nascut el setembre de 2010. Beu de tot els estils i no discrimina cap cultura. Per això el seu repertori va des del Gipsy jazz palestí fins al halling noruec, passant per la cançó àrab el celta, el so balcànic i un llarg etcètera. Tots els membres de BEB són músics professionals de formació clàssica o jazzística i actualment provenen d’Àrmenia, Noruega, Bèlgica, Polònia, Anglaterra i l’estat espanyol. Els uneix les ganes d’encomanar la seva passió per aquestes músiques que, vinguin d’on vinguin, esdevenen salvatges.

Estela Broto: Flauta.
Nicola Bates, Tània Mesa: Violí i veu.
Havard Enstad: Violoncel.
Pau Baiges: Acordió.
Adrià Baiges: Guitarra.
Vigen Hovsepyan: percussió, veu i dubuk.
Gaetan Casteels: Doble baix.

Dissabte 17 de setembre.  22:30 h.  La Palma. Entrada: 10 euros / Socis Tr3sc: 8 euros
DÀFNIA (Barcelona)
Dàfnia van néixer amb la vocació d’explorar i mostrar la diversitat tímbrica, lingüística i estilística de la música vocal i instrumental de la Mediterrània, però resten oberts a ampliar les seves pròpies fronteres investigant en altres cultures i tendències musicals del món i elaborant material de creació pròpia. El grup està format per tres músics amb una llarga i variada trajectòria, i per una jove i brillant violinista. L’harmonització de les esmentades experiències fa possible l’obtenció d’aquesta sonoritat rica i pròpia, mediterrània i singular, aconseguida en ben just dos anys de recorregut.

Robert Santamaria: Saz, kanun, tar, pandero, darbouka, bendir, agua i pandereta octagonal.
Marta Segura: Veu i percussions.
Coloma Bertran: Violí i percussions.
Manel Vega: Contrabaix.

DEALAN (Barcelona)
La formació DEALAN, nascuda fa poc més de 6 anys a Barcelona, s’ha consolidat com una de les apostes amb més futur i projecció del nou folk del país, cercant des dels seus inicis un so diferent amb elements de cultures tant diferents com la uilleann pipe, el violí, el sitar, el violoncel o el didgeridoo, entre d’altres. Un so que recolzat en una base moderna, els porta a un estil propi, personal i obert que transmeten en el seu contundent directe.

Elisabet Llort: Violí.
Noah Cuní: Uilleann Pipe, sitar, didgeridoo...
Dídac Cuní: Guitarres, mandola i veu.
Alba Pujol: Violoncel i veu.
Gerard Cuní: Baix.
Jordi Murcia: Bateria i percussions ètniques.

Diumenge 18 de setembre.  20 h.  El Racó de la Palma. Entrada: 6 euros amb consumició (cervesa o refresc) inclosa / Socis Tr3sc: 5 euros.
IRAKUNDA (Badalona)
El seu estil es caracteritza per una vigorosa combinació de ritmes tan dispars com el pop, la rumba o el funk. Guanyadors del Concurs de Música de Badalona, del Festival SOMA, i del MUSA de Sant Adrià de Besós, han compartit escenari amb bandes de la talla de Rosendo, Quireboys, Los Delinqüentes, Raimundo Amador, Fundación Toni Manero... Actualment Irakunda presenta el seu primer disc “Desamparados”.

David Àlvez: Veu.
David Camacho: Guitarra espanyola.
Xavi García: Percussions
Ramón Vaguès: Baix.
Lluís Xandri: Guitarra elèctrica.

MAMY WATA (República centreafricana)
Déa Nam Gann (aquella que dóna a la família en va), va néixer en el si de la tribu dels Baya, fervents guerrers que van contribuir a rebutjar la colonització francesa de Bangui (República centreafricana). Sota una música d’ambients africans i textos escrits en francès; per la seva veu, les seves expressions, la seva dansa... Mamy Wata pot ser diabòlica, misteriosa, fràgil, irònica i de vegades una veritable guerrera.

Déa Nam Gann (Mamy Wata): Veu.
David Clavel: Guitarra.
Philippe Cordelier: Percussió.


Descarrega't aquí el programa de l'ArReus 2011:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada