dilluns, 20 de desembre del 2010

Programació AMCA / Gener 2011

La programació musical de l'AMCA s'ha interromput aquest mes de desembre però torna el gener de 2011 amb aquestes dues propostes:

Divendres 21 de gener. 22:30 h. El Racó de La Palma de Reus.
SALTAMARTÍ. Amb músics d’Oliva trencada
(poesia de Joan Brossa, música i art visual / Menorca)
Concert de presentació del 6è Festival de Cançó d’Autor Autúria.
5 euros amb cervesa o refresc inclòs / 4 euros pels socis de TR3SC amb cervesa o refresc inclòs
Concert inclòs dins el cicle Artistas en Ruta (AiE)

En aquest nou projecte, anomenat Saltamartí, Pep Toni Ferrer, alma mater d’Oliva trencada, musica poemes de Joan Brossa, tots ells inclosos al llibre El Saltamartí publicat inicialment l’any 1969. I ho fa amb Fernando Salazar, membre també d’Oliva trencada, als comandaments tècnics, i amb altres músics mallorquins que col·laboren puntualment i sense retard.

La seva proposta es pot resumir com una pura experimentació musical baix el vast món conceptual de Brossa. Les cançons rememoren a uns Sonic Youth fent gravats de Guinovart, a una Velvet Underground tocant sobre un quadre de Tàpies, a uns Yo la tengo llegint versos de Foix o a un David Grubbs entrant i sortint d’un poema de Brossa. Una experimentació que condueix a la reflexió, a l’espiritualitat i a la màgia quotidiana. La seva posada en escena inclou videoprojeccions d’estètica brossiana dels poemes musicats en un espectacle total de música, poesia i art visual.

El seu treball homònim “Saltamartí”, publicat per LaCasaCalba Ed. dins de la col·lecció "Electrodomèstica", consta de 17 poemes musicats. Tots ells apareixen enllaçats com si fossin peces d’una mateixa maquinària i el resultat esdevé un recorregut per la màgia lírica de Brossa amb un tramvia musical sense aturades.

Músics:
Pep Toni Ferrer: caixa, plat, glokenspiel, guitarra i pedals de loops.
Fernando Salazar: comandaments tècnics.


Divendres 28 de gener. 22:30 h. El Racó de La Palma de Reus.
SOM DO GALPÓM. (funky, rap, reggae / Galícia)
5 euros amb cervesa o refresc inclòs / 4 euros pels socis de TR3SC amb cervesa o refresc inclòs
Concert inclòs dins el cicle Artistas en Ruta (AiE)
http://www.myspace.com/somdogalpom

Es presenta el futur de la música galega: un quintet de Santiago de Compostel·la, nascut el Nadal de 2005, que camina entre el funk i el rap, i entre el rap i el reggae. De fons, el batec d’una idea: recolzar la seva música sobre unes bases totalment instrumentals. És a dir, pretenen avançar en el que ells denominen com a “era de les màquines” però deixant de banda les produccions electròniques.

I és que en aquest projecte la música importa, però en el cas de Som do Galpóm hi ha molt de missatge. I, en aquest punt, arriba la reivindicació d’una llengua i utilitzen el gallec com a vehicle d’expressió. D’aquestes premisses sorgeix un estil propi amb molt pocs precedents, però que et convencerà si t’agraden grups com Macaco, Rapsusklei, Ojos de Brujo, Che Sudaka, Amparanoia o La Kinky Beat.

Músics:
Gael de Esteban: veu.
Brais de Esteban: violí i veus.
Xurxo García: guitarra clàssica i elèctrica.
Alejandro Castro: baix i veus.
Aitor García: bateria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada